PresentacióLogo Federació

Especial Olympics neix als Estats Units l’any 1968, sota la iniciativa de la Sra. Eunice Kennedy Shriver i el convenciment que, a través de l’esport, Special Olympics participaria en la creació d’un món millor al promocionar l’acceptació i integració de totes les persones per igual.


Avui en dia, Special Olympics Internacional és el programa més gran del món dedicat a la pràctica esportiva per a persones amb discapacitat intel·lectual, tenint en actiu programes d’acció en més de 170 països arreu del món i amb més de 4.2 milions d’atletes participants.


Les competicions poden ser de caire internacional, europeu o mundial, i en elles estan representats la majoria d’esports que existeixen.


A Andorra els esports que actualment es practiquen són: esquí, atletisme, bàsquet, futbol, natació, judo, petanca i bàdminton.


Molts dels nostres esportistes practiquen més d’un d’aquests esports, fins i tot algun atleta està apuntat a quatre esports.


Els entrenaments a Andorra, els obliguen a adquirir uns hàbits de vida saludables, uns compromisos i una motivació i il·lusió per saber que si compleixen amb uns requisits mínims, tindran moltes possibilitats de ser seleccionats per anar a representar al seu país en les competicions internacionals.