La nostra història
History Page Lead

Special Olympics neix als Estats Units a l’any 1962 sota la iniciativa de la Sra. Eunice Kenedy Shriver amb l’organització de campaments d’estiu per a persones amb discapacitat intel·lectual.

Eunice Kenedy Shriver es va adonar immediatament que les activitats físiques proporcionaven a aquestes persones un augment significatiu de la qualitat de vida.

A l'any 1968, es van organitzar els primers jocs internacionals d’estiu on van participar només dos països (EEUU i Canadà) amb una participació de 1.000 esportistes.

En l’actualitat Special Olympics compta amb la participació de 4,2 milions d’esportistes i està integrat per 170 països dels quals Andorra en forma part.

Special Olympics Andorra neix l’any 1994 amb la missió d’impulsar i dirigir tota l’activitat esportiva al Principat per a les persones amb discapacitat intel·lectual i contribuir, a través de l’esport, a millorar la qualitat de vida dels seus esportistes i a donar visibilitat a aquest col·lectiu.

En l’actualitat, SO Andorra el composen un total de 70 esportistes que desenvolupen 8 disciplines esportives i que compta amb els serveis de 12 professionals.