13/03/2024

La Federació Special Olympics Andorra organitza el seu XV Trofeu Internacional d'Esquí

La Federació Special Olympics Andorra organitza el seu XV Trofeu Internacional d'Esquí
La Federació Esportiva Special Olympics Andorra, patrocinada per Creand Fundació, prendrà part en el XV Trofeu Internacional d’Esquí, competició organitzada per ells mateixos i en la qual també hi participaran delegacions d’Espanya, Mònaco i, per primera vegada, la delegació de Portugal. La cursa consistirà en un eslàlom gegant de dues mànegues i tindrà lloc el 16 de març a la pista de l’Esparver de Soldeu-El Tarter (Grandvalira).
 
Hi participaran 38 corredors que estaran acompanyats per 10 entrenadors. La delegació andorrana aportarà 15 esportistes i 3 entrenadors. La delegació d’Espanya està composada per corredors que provenen d’Aragó i Catalunya i estarà formada per 12 corredors i 3 entrenadors. La delegació de Mònaco estarà composada per 6 corredors i 2 entrenadors. Mentre que la delegació portuguesa estarà formada per 5 corredors i 2 entrenadors.
 
Els corredors arribaran divendres a la tarda i durant el dissabte competiran a les pistes d’El Tarter. Posteriorment a la competició tindrà lloc un dinar i l’entrega de premis. Per acabar de gaudir de la jornada tots els participants podran gaudir dels tobogans de l’Splash del Palau de gel de Canillo.
 
 
Creand Fundació és l’espònsor oficial de la federació esportiva Special Olympics Andorra des del 2007, amb l’objectiu de fer possible la integració social dels atletes, així com l’organització i la seva participació en esdeveniments nacionals i internacionals d’aquestes característiques.
 
Es tracta d’un recolzament a una iniciativa que té com a missió la integració de les persones amb algun tipus de discapacitat intel·lectual en la societat, en condicions d’igualtat amb la resta de ciutadans, a través de l’esport. La pràctica esportiva és una via de desenvolupament personal i social, que millora la qualitat de vida i engresca en la superació personal.
 
A banda de Creand Fundació, el XV Trofeu Internacional d'Esquí també compta amb la col·laboració del Comú de Canillo i de Grandvalira Social, a més del suport d'AINA, l'hotel Nòrdic i dels 12 voluntaris entre els quals es troba un equip de doctores de la Universitat Miguel Hernández d'Elx el qual farà un estudi de l'afectació que té l'esport en les persones amb discapacitat intel·lectual a l'hora de trobar feina.
 
Articles relacionats
Matinal intensa de competicions en els Jocs Special Olympics que comparteixen la Seu d´Urgell i Andorra la Vella.
L'equip de futbol d'Special Olympics viatjarà a Holanda aquest cap de setmana per participar en un torneig de futbol 8.
El comú de Sant Julià de Lòria va retre homenatge aquest dijous a nou lauredians que van participar als Jocs Special Olympics la Seu d'Urgell-Andorra la Vella.