18/04/2023

Laia Rodríguez, una referent de l'esport inclusiu

Laia Rodríguez, una referent de l'esport inclusiu

Rodríguez ens explica com va començar tot. "Vaig veure un amic meu que va venir a fer els Special Olympics a Andorra i vaig dir, per què no podria provar-ho? Li vaig dir a la meva mare i em va portar al club".

La coordinadora tècnica de Rítmica SerradellsSami Almeyda, comenta les dificultats que havia tingut la Laia per trobar l'esport adequat. "Ella sempre volia fer algun esport i no havia trobat el seu. Coneixia la seva mare de vista i em va dir "Sami, com ho veus?" Vaig dir, "provem-ho!". A més, destaca que, de sobte, "una nena que mai havia fet res va començar amb dos aparells i ara ja en fa tres i a mi això m'omple d'orgull".

La rítmica l'ha ajudat a millorar molt la coordinació i l'equilibri i també les habilitats socials. Almeyda detalla com és el dia a dia amb la Laia. "La Laia és una persona molt fàcil, molt autònoma. S'ha integrat molt bé. Cosa que fa el club, ella s'apunta sempre la primera". Per la seva banda, la Laia narra quina és la seva rutina. "Li dedico 2 hores, el dijous i dimarts. I si hi ha competició, també els divendres. Faig els meus balls i així miro què em surt bé i què em surt malament i també m'agrada estar amb les meves amigues".

L'esport no només li aporta molt a la Laia. El seu exemple de superació és també el millor referent per a les seves companyes. Així ho exposa Almeyda. "Li aporta tot el que li aporta l'esport a qualsevol. Disciplina, esforç, inclusió... Ens aporta també molt a nosaltres".

Ella, a més, té un objectiu clar:

"Tinc la il·lusió de millorar cada dia. Moltes nenes i nens que els fa com vergonya. Jo dic, si t'agrada, per què no ho proves? A mi m'agradaria que més nens facin esport inclusiu i més nenes facin rítmica, per competir aquí i a fora".
Laia Rodríguez 

Després del Trofeu Rítmica Serradells, el pròxim repte de la Laia seran els Jocs Mundials Specials Olympics, el mes de juny vinent a Berlín.

Informa: Joan López
Imatges: Andreij Cristancho

Articles relacionats
Els Jocs Mundials Special Olympics es disputen des de dissabte a Berlín i Andorra hi té una delegació amb 13 esportistes.
Laia Rodríguez va penjar-se tres medalles de bronze a la competició de gimnàstica rítmica dels Jocs Mundials Special Olympics que s’estan fent a Berlín.
Special Olympics Andorra participarà als Jocs Mundials d'Abu Dhabi amb una delegació formada per 20 esportistes, que competiran en 6 modalitats.