22/03/2023

Els Special Olympics Andorra organitzen el XIV Trofeu Internacional d'Esquí

Els Special Olympics Andorra organitzen el XIV Trofeu Internacional d'Esquí

La federació esportiva Special Olympics Andorra, patrocinada per la Fundació Crèdit Andorrà, prendrà part en el XIV Trofeu Internacional d’Esquí, competiciò organitzada per ells mateixos i en la qual també hi participaran delegacions de Catalunya, Castella la Manxa i Aragó. La cursa consistirà en un eslàlom gegant de dues mànegues i tindrà lloc el 25 de març a la pista de l’Esparver de Soldeu-El Tarter (Grandvalira).

Hi participaran 31 corredors que estaran acompanyats per 12 entrenadors. La delegació andorrana aportarà 13 esportistes i 5 entrenadors, i estarà formada per: Àlex Francés, Marc Vilarrubla, Sergi Pérez, Ruben Prior, Enric Adrán, Alizee Bouvier, Sandra Carvalho, Paula Espineta, Jordi Caetano, Sergi Cuberes, Stefani Giovanna, Xavi Sánchez i Nàdia Naudí. La delegació de Catalunya estarà formada per 7 corredors i 3 entrenadors, la d’Aragó per 4 esquiadors i 2 entrenadors, i la de Castella la Manxa per 6 esportistes i 2 entrenadors.

Els corredors arribaran divendres a la tarda i durant el dissabte competiran a les pistes d’El Tarter. Posteriorment a la competició tindrà lloc un dinar i l’entrega de premis.

Enguany, com a novetat, hi haurà una exhibició de 3 esportistes del grup més jove, d’edats compreses entre els 5 i els 10 anys.

La Fundació Crèdit Andorrà és l’espònsor oficial de la federació esportiva Special Olympics Andorra des del 2007, amb l’objectiu de fer possible la integració social dels atletes, així com l’organització i la seva participació en esdeveniments nacionals i internacionals d’aquestes característiques.

Es tracta d’un recolzament a una iniciativa que té com a missió la integració de les persones amb algun tipus de discapacitat intel·lectual en la societat, en condicions d’igualtat amb la resta de ciutadans, a través de l’esport. La pràctica esportiva és una via de desenvolupament personal i social, que millora la qualitat de vida i engresca en la superació personal.

A banda de la Fundació Crèdit Andorrà, el XIV Trofeu Internacional d’Esquí també compta amb la col·laboració del Comú de Canillo i de Grandvalira Social, a més del suport d’AINA, l’hotel Nòrdic i dels voluntaris.

Articles relacionats
Els Jocs Mundials Special Olympics es disputen des de dissabte a Berlín i Andorra hi té una delegació amb 13 esportistes.
Laia Rodríguez va penjar-se tres medalles de bronze a la competició de gimnàstica rítmica dels Jocs Mundials Special Olympics que s’estan fent a Berlín.
Special Olympics Andorra participarà als Jocs Mundials d'Abu Dhabi amb una delegació formada per 20 esportistes, que competiran en 6 modalitats.