13/03/2021

Special Olympics celebra la Copa d'Andorra a la pista Esparver de Grandvalira

Special Olympics celebra la Copa d'Andorra a la pista Esparver de Grandvalira

Dissabte 13 de març de 2021 al matí s'ha disputat la 12a edició de la Copa d'Andorra d'esquí alpí d'Special Olympics. Aquesta ha estat la primera competició després del confinament d'ara fa un any.

Malgrat la pandèmia, aquest hivern els esquiadors d'Special Olympics han pogut completar una vintena de jornades d'entrenament. Això sí, res comparable amb el d'aquest dissabte.

La 12a edició de la Copa d'Andorra ha estat per a ells la primera competició després del confinament. Les condicions i el dia radiant a Grandvalira han estat la cirereta.

El director tècnic d'Special Olympics, Isaac Benchlluch, ha assenyalat que "tanquem la temporada molt contents i ho fem amb aquest acte especial". Un acte en què el més important no són els resultats, sinó "estar tots junts i que dona molta cohesió al grup".

Els esquiadors per la seva part han gaudit molt de la jornada i alguns inclús tornarien a fer alguna baixada.

En aquesta cursa social competien en baixada unificada. Un luxe poder comptar amb un acompanyant del nivell de Mireia Gutiérrez.

L'exesquiadora veu moments com aquests com "una de les coses bones de retirar-se". "Passar temps amb ells és molt gratificant, aprens molt de la vida i de la il·lusió que tenen".

La pandèmia ha frustrat el somni dels Europeus d'hivern 2022, però Special Olympics Andorra ja pensa en el 2024. Així ho ha afirmat el seu president, Àlex Terès.

Amb aquesta esplèndida jornada Special Olympics tanca la temporada d'esquí. La propera campanya esperen tornar a la normalitat i poder acollir esquiadors d'altres països.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Pere Besolí

Articles relacionats
Els Jocs Mundials Special Olympics es disputen des de dissabte a Berlín i Andorra hi té una delegació amb 13 esportistes.
Laia Rodríguez va penjar-se tres medalles de bronze a la competició de gimnàstica rítmica dels Jocs Mundials Special Olympics que s’estan fent a Berlín.
Special Olympics Andorra participarà als Jocs Mundials d'Abu Dhabi amb una delegació formada per 20 esportistes, que competiran en 6 modalitats.