17/10/2019

L'equip comunal d'Escaldes-Engordany, alumnes per un dia de l'equip de futbol d'Special Olympics

L'equip comunal d'Escaldes-Engordany, alumnes per un dia de l'equip de futbol d'Special Olympics

Representants del comú d'Escaldes-Engordany han canviat de parròquia aquest dimecres per participar en un entrenament amb l'equip de futbol d'Special Olympics. En aquesta ocasió, els amfitrions han exercit de mestres.

Els entrenaments de dimecres al pavelló de la Margineda sempre tenen un component especial. Aquesta setmana els convidats han estat els representants del comú d'Escaldes-Engordany, amb la cònsol major, Trini Marín, al capdavant. Per un dia, els amfitrions feien de mestres. "En comptes que ens vinguin ensenyar, hem volgut ensenyar als altres que ens deixin preparar per tenir uns inicis en el futbol. Aquest és un equip més que juga al futbol i on no hi ha cap mena de discapacitat", assegurava l'entrenadora Montse Sánchez.

La sessió començava amb exercicis de control i passada. Després, una mica de conducció amb l'esfèrica. I, tot seguit, els primers exercicis de cara a porteria. Una vegada més quedava clar que ningú celebra els gols com els jugadors i jugadores d'Special Olympics. "Aquests nois i noies són uns fenòmens del futbol i com cada entrenament, ens donen una lliçó de l'amistat, la unió, la valentia i l'entusiasme i dedicació pel món de l'esport", creu el conseller d'Esports Jordi Vilanova.

La sessió culminava amb un seguit de partidets on tocava aplicar les lliçons apreses. Una vegada més, els Special Olympics tornaven a mostrar la millor cara de l'esport. El jugador Alberto Morales recordava que "uns cops es guanya i altres es perd, però és qüestió de competir".

Mestres de luxe per a una sessió d'entrenament diferent, que deixa lliçons molt més enllà de la pista.

Informa i imatges: Joan López

Articles relacionats
Els Jocs Mundials Special Olympics es disputen des de dissabte a Berlín i Andorra hi té una delegació amb 13 esportistes.
Laia Rodríguez va penjar-se tres medalles de bronze a la competició de gimnàstica rítmica dels Jocs Mundials Special Olympics que s’estan fent a Berlín.
Special Olympics Andorra participarà als Jocs Mundials d'Abu Dhabi amb una delegació formada per 20 esportistes, que competiran en 6 modalitats.