18/12/2018

Special Olympics aposta per l'esport unificat

Special Olympics aposta per l'esport unificat

Després de ser amfitrions dels Jocs d'Andorra la Vella i la Seu d'Urgell, Special Olympics ja preparen properes cites, com els Jocs Mundials que tindran lloc el març vinent als Emirats Àrabs. Aquest dilluns una part de la delegació ha passat pel plató del Dia E.

Les històries de superació personal, amistat, companyonia i solidaritat de la pel·lícula "Campeones", que s'ha projectat als cinemes Illa Carlemany en benefici d'Special Olympics, són un bon mirall de la relació entre esportistes i entrenadors fora de la pantalla, com expliquen els esportistes Nàdia Roser i Enric Adran, i els entrenadors Toni Besolí i Xavi Gómez.

Els Jocs d'Andorra la Vella i la Seu d'Urgell van ser un aparador immillorable. En el futur es vol potenciar cada vegada més l'esport unificat. "Hem arribat a un punt que s'ha de trencar la barrera, no han de competir només entre ells, sinó veure fins a quin punt podem normalitzar la situació i fer que l'esport sigui tan inclusiu que no hi hagi barrera, que l'única sigui el nivell de cada esportista", explica Gómez.

La propera gran cita seran els Jocs Mundials d'Abu Dhabi, del 14 al 21 de març de l'any vinent, amb 7.000 esportistes de 170 països. Special Olympics Andorra hi participarà amb 21 esportistes i 8 entrenadors en sis modalitats.
 

Entrevista completa al Dia E

https://www.andorradifusio.ad/esports/special-olympics-aposta-esport-unificat

Informa: Joan López
Articles relacionats
Els Jocs Mundials Special Olympics es disputen des de dissabte a Berlín i Andorra hi té una delegació amb 13 esportistes.
Laia Rodríguez va penjar-se tres medalles de bronze a la competició de gimnàstica rítmica dels Jocs Mundials Special Olympics que s’estan fent a Berlín.
Special Olympics Andorra participarà als Jocs Mundials d'Abu Dhabi amb una delegació formada per 20 esportistes, que competiran en 6 modalitats.