18/12/2018

Special Olympics aposta per l'esport unificat

Special Olympics aposta per l'esport unificat

Després de ser amfitrions dels Jocs d'Andorra la Vella i la Seu d'Urgell, Special Olympics ja preparen properes cites, com els Jocs Mundials que tindran lloc el març vinent als Emirats Àrabs. Aquest dilluns una part de la delegació ha passat pel plató del Dia E.

Les històries de superació personal, amistat, companyonia i solidaritat de la pel·lícula "Campeones", que s'ha projectat als cinemes Illa Carlemany en benefici d'Special Olympics, són un bon mirall de la relació entre esportistes i entrenadors fora de la pantalla, com expliquen els esportistes Nàdia Roser i Enric Adran, i els entrenadors Toni Besolí i Xavi Gómez.

Els Jocs d'Andorra la Vella i la Seu d'Urgell van ser un aparador immillorable. En el futur es vol potenciar cada vegada més l'esport unificat. "Hem arribat a un punt que s'ha de trencar la barrera, no han de competir només entre ells, sinó veure fins a quin punt podem normalitzar la situació i fer que l'esport sigui tan inclusiu que no hi hagi barrera, que l'única sigui el nivell de cada esportista", explica Gómez.

La propera gran cita seran els Jocs Mundials d'Abu Dhabi, del 14 al 21 de març de l'any vinent, amb 7.000 esportistes de 170 països. Special Olympics Andorra hi participarà amb 21 esportistes i 8 entrenadors en sis modalitats.
 

Entrevista completa al Dia E

https://www.andorradifusio.ad/esports/special-olympics-aposta-esport-unificat

Informa: Joan López
Articles relacionats
La competició tindrà lloc el cap de setmana del 24 al 26 de març a la pista de l’Esparver de Soldeu-El Tarter. Andorra hi participa juntament amb les delegacions de Catalunya, Castella la Manxa i Aragó
Ens trobem un cop més, com cada any, a la casa de colònies d'AINA.
La Fundació Crèdit Andorrà va lliurar equips d'esquí alpí a tots els atletes d'aquesta secció d'Special Olympics perquè els utilitzin en els diferents entrenaments i competicions al llarg de la temporada.