07/10/2018

La cloenda a la Seu d'Urgell tanca els onzens Jocs Special Olympics

La cloenda a la Seu d'Urgell tanca els onzens Jocs Special Olympics

La cerimònia de cloenda ha posat el punt final als Jocs Special Olympics d´Andorra la Vella i la Seu d´Urgell. Andorra els ha tancat amb una collita de 25 medalles i l´objectiu d´organitzar més esdeveniments en el futur. La darrera jornada també ha tingut protagonisme tricolor.

Qui coneix Àlex Giribet ja sap que és un tirador a cistella gairebé infal·lible. Aquest matí ha estat el millor en el concurs de triples que ha tancat la competició de bàsquet en un Palau d´Esports de la Seu d'Urgell amb les grades plenes. Les darreres hores dels Jocs s´han viscut amb emoció i força alegria entre els esportistes, els voluntaris i els acompanyants.

Andorra la Vella donava la benvinguda als 1.500 esportistes dels 13 països participants i la Seu d´Urgell els ha acomiadat amb la cerimònia de cloenda a l´Estadi Municipal Emili Vicente. La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, i l´alcalde de la Seu d´Urgell, Albert Batalla, acompanyats dels presidents d´Special Olympics Andorra i Catalunya, Àlex Terés i Sergi Grimau, han presidit l´acte.

El lema dels Jocs era "Millor és qui ho intenta", però com a qualsevol competició esportiva les medalles tenen un gust especial. La delegació andorrana n´ha aconseguit un total de 25: 9 d´or, 7 de plata i 9 de bronze.

La baixada de bandera i l´extinció de la flama al peveter han tancat una onzena edició que per primera vegada han organitzat dos països i que ha tingut molt de seguiment a les diferents instal·lacions. Comença el compte enrere per als Jocs de l´any 2022.

Informa: Joan López / Imatges: XTVL

Articles relacionats
Els Jocs Mundials Special Olympics es disputen des de dissabte a Berlín i Andorra hi té una delegació amb 13 esportistes.
Laia Rodríguez va penjar-se tres medalles de bronze a la competició de gimnàstica rítmica dels Jocs Mundials Special Olympics que s’estan fent a Berlín.
Special Olympics Andorra participarà als Jocs Mundials d'Abu Dhabi amb una delegació formada per 20 esportistes, que competiran en 6 modalitats.